Rolladen

Rolladen lameller 39 mm

gammalt pris 1 362,71 kr
från 1 226,44 kr
inkl. Moms exkl. frakt
  • aluminiumprofil 39 mm
  • bred urval av färger
  • styrning manuell / motoriserad
  • montering på fasaden / i nich
Vi rekommenderar Er att beställa gratis tygprover. klicka här, för att välja önskade mönstret.
-10%

Rolladen lameller 45 mm

gammalt pris 1 515,11 kr
från 1 363,60 kr
inkl. Moms exkl. frakt
  • aluminiumprofil 45 mm
  • bred urval av färger
  • styrning manuell / motoriserad
  • montering på fasaden / i nich
Vi rekommenderar Er att beställa gratis tygprover. klicka här, för att välja önskade mönstret.
-10%

Varför är det värt att investera i rolladen?

När man bygger eller renoverar ett hus är det värt att tänka på lösningar som ska öka vår komfort och säkerhet, minska kostnad för hushållsräkningar och skydda invånarnas integritet. Det är också viktigt att säkerställa tystnad - speciellt om vi bor nära en trafikerad väg.

Fönster rolladen ger oss en “avspärrning” från det som ligger utanför vår lägenhet. De är funktionella och moderna. Dessutom är de helt enkelt vackra och utgör en riktig dekoration för byggnaden.

Rolladen - en effektiv värmeisolering

Rolladen utgör en perfekt värmeisolering på kalla vinterdagar. Det uppskattas att cirka 20% av värmen från rummet kan “fly” genom öppna fönster. Genom balkongdörrar ännu mer.

Fönster rolladen skapar en ganska tätt barriär för låg temperatur. Mellan rolladen och glasrutan skapas en så kallad luftkudde, som är ett extra isolerande lager. Tack vare detta kan uppvärmningsräkningar under vintersäsongen minskas med upp till 30%!

Förresten, de ger skydd mot potentiella inbrott.

Fönster rolladen: tystnad och skydd

Starka vindbyar, kraftig nederbörd, snö, hagel och solstrålar påverkar glas och fönsterramar negativt - oavsett om de är gjorda av plast eller trä.

Under en storm utsätts glaset för krossning och UV-strålar kan göra att bruna eller gula fönsterramar bleknar. Rolladen skyddar fönstren effektivt mot mekaniska skador och ogynnsamma väderförhållanden.

Det är bra att veta att korrekt installerade fönster rolladen minskar ljudnivån som kommer in i rummet med 6 till 14 decibel. Detta är särskilt viktigt för stadsbor, såväl som för människor vars hem ligger i omedelbar närhet av vägar med tung trafik eller någon annan plats med störande buller. Montering av rolladen ska avsevärt öka din komfort!

Rolladen – inbrottsskydd

Rolladen skyddar ditt hem på ett annat sätt. Sänkta rolladen skapar en solid, jämn yta som, precis som rustning, skyddar fönster och dörrar mot inbrott.

Tack vare högkvalitativa material som fönster rolladen som finns i Sunlux24-butiken är tillverkade av är de mycket slagtåliga och garanterar effektivt skydd mot fönsterbrott och intrång hos oönskade gäster. Du kan säkert åka på semester utan att oroa dig för säkerheten hos dina tillhörigheter!

Fönster rolladen - frisk luft utan flugor och myggor

Om du bor nära en sjö eller skog kan insekter, särskilt flugor och myggor, vara ett riktigt besvär på sommaren. På kvällen, när vi vill släppa in frisk luft eller drömmer om att sova med fönstret öppet, kan de effektivt göra livet svårt.

Rolladen med inbyggt myggnät löser detta problem effektivt. Tack vare dem behöver vi inte använda kemikalier som kan vara skadliga för hälsan, särskilt när det gäller små barn.

Styrning av rolladen - hur fungerar det?

Hur styr man rolladen? För att förstå detta, låt oss titta på konstruktionen av rolladen. Den är ganska okomplicerad och funktionssätt är enkelt. Rolladen består av horisontella paneler som är anslutna till varandra.

De bildar en så kallad rustning som rör sig på metallremsor (styrningar) monterade vertikalt på båda sidor om fönsterhålan. Hela mekanismen är inrymd i ett hus, som helt enkelt är en metallåda.

Det är där mekanismen för att höja och sänka rolladen är dold. Styrning av rolladen kan ske manuellt eller på distans med fjärrkontroll. Den elektriska rolladen är en något dyrare lösning, men den ger stor användarvänlighet - man kan styra den från var som helst i huset.

Titta på inbrottsskydd i Sunlux24.se-butiken

När man beställer rolladen i Sunlux24 onlinebutiken har man ett mycket bekvämt verktyg till förfogande: konfigurator för rolladen. En enkel och intuitiv att använda konfigurator för rolladen kommer att guida dig steg för steg genom att mäta rolladen korrekt, välja modell och färg och installationsmetod.

Vid frågor eller tvivel kontakta oss via telefon. Vår personal ska hjälpa dig gärna!

Titta på erbjudandet av Sunlux24-butiken!

Andra produkter