Rullgardin takfönster

Rullgardin Basic

gammalt pris 362,88 kr
från 290,30 kr
inkl. Moms exkl. frakt
 • 2 modeller
 • för Velux, Fakro, Roto fönster
 • också för formade fönster
 • cirka 130 olika vävar
 • prisvärd
Vi rekommenderar Er att beställa gratis tygprover. klicka här, för att välja önskade mönstret.
-20%

Rullgardin Premium

gammalt pris 545,40 kr
från 436,32 kr
inkl. Moms exkl. frakt
 • aluminium täcklist samt sidokanaler
 • dras till önskat läge
 • för Velux, Fakro, Roto fönster
 • också för formade fönster
 • cirka 130 vävar
Vi rekommenderar Er att beställa gratis tygprover. klicka här, för att välja önskade mönstret.
-20%

Rullgardin takfönster - ett snyggt och funktionellt solskydd

Mörkläggningsgardin takfönster är en lösning som passar perfekt in i dagens interiörer. I modernt byggande förekommer ofta taklutningar och vindar används också för bostads- eller kontorslokaler.

Rullgardin för takfönster gör att man enkelt och effektivt kan reglera intensiteten av solljus och därmed skydda boende mot för hög temperatur och obehag. På vintern isolerar den också och skyddar rummet mot nedkylning.

Skräddarsydd rullgardin för takfönster - den perfekta lösningen för icke-standardiserade interiörer

Att anpassa en vind med många taklutningar kräver ofta ett fönster med icke-standardmått. I sådana fall är det svårt att hitta lämpligt solskydd.

Mörkläggningsgardin takfönster låter att perfekt justera inte bara produktens storlek utan också den mest bekväma installationsmetoden och lutningsvinkeln. Detta gör att man får en garanti att materialet inte sticker ut eller hänger ful, och hela fönstret täcks om det behövs.

Rullgardin för takfönster - vad ska man tänka på när man väljer?

Rullgardin för takfönster behandlas vanligtvis som en del av interiörutrustning med praktiska funktioner, dvs. ett skydd mot ljus för användare av ett visst rum. Dessutom skyddar den på vintern mot värmeförlust. Under tiden kan den också dekorera ett visst rum och komplettera dess inredning. Av denna anledning är det värt att överväga både typ och material från vilket den är gjord när man väljer rullgardin till takfönster.

Rullgardin till takfönster - av vilka material tillverkas de?

När man väljer rullgardin för takfönster är det värt att spendera lite tid på att välja det bästa materialet den är tillverkad av. Ditt slutgiltiga beslut bör naturligtvis påverkas av din smak och dina personliga preferenser, men också av mängden solljus i rummet, stilen i vilken det dekorerades och intensiteten i dess användning.

Rullgardin till fönster tillverkas av:

 • o textilier - rullgardin till takfönster tillverkas oftast av konstgjorda material, särskilt på kontor. Den är mer hållbar, lättare att rengöra och mer motståndskraftig mot solljus än modeller av naturliga tyger.
 • o reflexfolie - rullgardin för takfönster tillverkade av detta material är perfekta för mycket soliga interiörer. Användningen av reflexfolie gör det möjligt att minska penetration av termisk energi in i det inre med upp till 80%.
 • o papper - denna typ av mörkläggningsgardin takfönster är tyvärr inte mest hållbar. Dess fördelar inkluderar dock lågt pris, det faktum att den är mycket lätt och estetisk. Den är perfekt för interiörer inredda i orientalisk stil, borta från barns räckhåll.
 • o vass och bambu - rullgardin till takfönster i ekostil ser vackert ut och matchar perfekt de senaste trenderna för inredningsdesign. Den kräver oftare rengöring än den av textilier. Den rekommenderas för rum med lågt solljus.

Är du intresserad av en specifik rullgardin takfönster? Sunlux24-butiken kommer att förbereda den i varje dimension, även icke-standard.

Eget tryck - unik rullgardin för takfönster

Om man vill utforma sin egen rullgardin takfönster själv, erbjuder Sunlux24-butiken sådan möjlighet. Att placera sin favoritgrafik eller foton på rullgardinen ger inredningen en unik karaktär och din rullgardin för takfönster är helt unik. Tack vare sublimeringsprocessen tränger färgen direkt in i tyget och trycket är extremt tåligt.

Vi vill betona att färgämnen vi använder är helt säkra, har nödvändiga godkännanden och inte avger en obehaglig lukt, så man kan också placera rullgardiner med fotoutskrift i ett barnrum.

Hur ska man köpa rullgardin takfönster i Sunlux24-butiken?

Är det nödvändigt, när man köper rullgardin, att leta efter proffs som kommer, mäter och sedan installerar den produkt man valt? Lyckligtvis inte! Om du tycker om en viss mörkläggningsgardin takfönster, kommer Sunlux24-butiken att leverera den i lämplig storlek, perfekt anpassad till varje fönster.

Hur monteras rullgardin takfönster?

Rullgardin takfönster kan monteras på olika sätt, beroende på modellen. Oftast monteras den på ramen med fästen eller självhäftande plattor. Den kan också monteras in vid rutan. Alla produkter levereras med en uppsättning monteringsfästen.

Rullgardin takfönster

Rullgardin för takfönster är en lösning som passar rum och interiörer med varierande temperatur. På sommaren reglerar den solljusets intensitet och kan justera temperaturen för bättre komfort. På vintermånaderna är rullgardinen för takfönster värmeisolerande och skyddar mot vinterkylan.

Mörkläggningsgardin

Mörkläggningsgardinen för takfönster däremot passar till taklutningar och vindar och används i bostads- och kontorslokaler.

Mörkläggningsgardinen för takfönster kan beställas med olika färger och former. Takfönster gardiner tillverkas säkra färgämnen som inte avger en obehaglig lukt så att du kan välja bland våra olika färger.

Våra rullgardiner för takfönster är tillverkade av syntetiskt material som är lätt att tvätta och ser estetiskt ut i kontorsmiljö.

Kassettrullgardin

Det går också bra att beställa kassettrullgardiner för ökad komfort och användning.

Våra kassettrullgardiner kan användas både vid montering av mörkläggningsgardiner och av rullgardin för takfönster. Kassettrullgardinen ger fler möjligheter till mörkläggning och innehar en estetisk skena som skyddar gardinen.

Montering av mörkläggande rullgardiner och rullgardinen för takfönster beror på fönstrets storlek och form. Vi på Sunlux24 erbjuder monteringsfästen vid varje beställning. Vissa gardiner och rullgardiner monteras på ramen med fästen, medan det räcker att använda självhäftande plattor på andra.

Basic och Premium

Rullgardiner för fönster kan beställas både som premium och basic. Både Basic och Premium rullgardinen kan tillämpas på Velux, Fakro och Roto fönster och anpassas efter olika fönsterformer. Premiumversionen har dessutom en estetisk täcklist i aluminium.

Leverans av rullgardiner för fönster och mörkläggande rullgardiner sker inom 7 arbetsdagar från beställningsdatum.

Andra produkter