Har du frågor? Ring 040 262600
 

Persienner - det mest klassiska valet av solskydd


I vår webbshop kan ni välja bland olika monterings samt manövreringsmöjligheter. Vi erbjuder två versioner av persienner: Basic och Premium.
Persienner är det enkla och mest klassiska valet av sol- och insynsskydd för alla fönster och rum. Faktum är att fönsterpersienner även är det populäraste valet av sol- och insynsskydd. Vi säljer billiga persienner av hög materialkvalité och estetik. För riktigt billiga persienner väljer du bland våra så kallade Basic- persienner i olika färger och modeller. Dessa persienner har alla en lamellbredd på 25 mm och en lamelltjocklek på 0,18 mm. De betjänas med nylonsnören och plexistavar. För ett något mer individuellt val, se våra så kallade Premium-persienner för ett större utbud av färger och modeller. Dessa persienner tillverkas i en lamellbredd på antingen 16 mm eller 25 mm. Våra premium-persienner är betjänade med nylonsnöre, plexistav, kulkedja, ändlöst snöre, vev eller två rörliga lister - och har alla en lamelltjocklek på 0,21 mm.

Trots att marknaden för sol- och insynsskydd utvecklas till en allt bredare och en allt mer spännande marknad för varje år som går, tycks persiennen spela en orubblig roll på såväl den svenska som internationella fönstermarknaden. Ända sedan amerikanerna kommersialiserade och standardiserade persiennen på 1920-talet har denna tacksamma uppfinning utgjort en självklar lösning för såväl offentliga som privata fönster världen över. Varför persienner fortsätter vara så populära för den breda massan kan man förstås sia om länge och väl, men kanske har vi helt enkelt vant oss vid detta enkla och billiga men ack så pålitliga sol- och insynsskydd?
Oavsett varför persienner fortsätter vara så populära kan vi utan tvekan fastslå att persiennerna nu för tiden tillverkas i betydligt bredare estetik än vad de gjorde förr i världen. En del människor tänker kanske fortfarande på persienner som ett gråaktigt och ganska opersonligt fönsterskydd, men en snabb titt i vår breda kollektion av snygga och billiga persienner lär snart omkullkasta denna förlegade uppfattning. Vårt utbud rymmer nämligen persienner av många olika färger och mönster, som gör det möjligt att sätta sin egen prägel på fönstret.
Våra persienner har antingen matta, glänsande, metalliserade eller träiga lameller - alla färgmatchade efter individuellt anpassade skenor och draglinor. Just klassiska träpersienner har faktiskt genomgått en liten renässans efter att ha verkat lite i skuggan av de fortfarande så utbredda aluminium-persiennerna. Idag uppskattar många kunder våra träpersienner av äkta trä på grund av deras naturliga skönhet, som skapar en mysig och hemtrevlig atmosfär. Å andra sidan fortsätter aluminium-persienner vara mycket populära, och dessa persienner lämpar sig inte minst utmärkt för vindsvåningar. I vår kollektion hittar du även perforerade persienner till riktigt bra priser.

Handla persienner enkelt och tryggt på nätet

Vi på Sunlux24 vill att du ska känna dig lika bekväm som inspirerad när du handlar persienner hos oss på nätet. Därför erbjuder vi utförliga mätnings- och monteringsguider för alla våra olika modeller av persienner. Dessutom kan du beställa hem prover helt gratis, något vi varmt rekommenderar, för att få perfekt måttanpassade och tillfredsställande persienner. Med hjälp av våra guider och rekommendationer är du i trygga händer för att handla riktigt bra och billiga persienner och med vår 5-stegs-konfigurator som lots genom hela din beställning får du all information du behöver för din individuellt anpassade beställning. Som en liten tumregel brukar vi tänka smala lameller för ett mer diskret och dämpat utseende, och lite bredare lameller för en exklusivare karaktär.

Våra persienner monteras inuti glasfals, på fönsterram, på väggen eller i taket. På allmän begäran tillverkar vi nu även persienner med wirestyrning, som gör att persiennen hålls på plats när man öppnar fönstret i alla väder. De vridbara lamellerna gör det möjligt att själv kontrollera ljusinsläppet efter egna önskemål.

Välkommen att utforska vårt stora utbud av Basic och Premium-persienner i en mängd olika färger och modeller, och tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar!
-20%
Persienner Basic
från 199,68 kr
Vi rekommenderar Er att beställa gratis tygprover. Vänligen klicka här, för att välja önskade mönstret.
-20%
Persienner Premium
från 333,44 kr
Vi rekommenderar Er att beställa gratis tygprover. Vänligen klicka här, för att välja önskade mönstret.
Hur beställer man?
Valet skers med hjälp av konfiguratorn och innehåller 5 enkla steg, bland annat:
1
Välj modell

2
Välj tyg

3
Välj komponenters färg

4
Välj montering

5
Ange dimensioner

Följ mätning instruktioner.
Se hur Du ska mäta rätt.
Har du frågor?
040 262600